Somon cu sos alb și spanac
17.04.2023
Rețetă pentru 3 porții
Ingrediente:
- 400 grame somon
- 100 ml smântână de gătit 10% grăsime
- 100 grame spanac
- 30 grame ceapă verde
- 30 grame parmezan
- 15 ml (1 linguriță) ulei
- Sucul de la un lime
- Sare și piper
- Opțional usturoi
Valoare nutrițională / porție (130 grame somon + 50 grame sos alb cu spanac):
- Număr calorii: 346.9 kcal
- Proteine: 32.7 grame
- Lipide: 24.3 grame
- Carbohidrați: 2.5 grame
- Fibre: 0.8 grame
Mod de preparare:
- Condimentează somonul cu sare și piper.
- Gătește somonul la grill/tigaie timp de 5-6 minute pe ambele părți, fără să adaugi ulei.
- Într-o tigaie adaugă 15 ml (1 linguriță) de ulei împreună cu ceapa și spanacul.
- Adaugă smântâna de gătit împreună sucul de lime și parmezanul.
- Gătește timp de încă 10 minute.
- Servește împreuna cu o salată sau orez fiert cu legume.
O rețetă simplă și ușor de preparat!