Somon cu sos alb și spanac

17.04.2023

Rețetă pentru 3 porții

Ingrediente:

  • 400 grame somon
  • 100 ml smântână de gătit 10% grăsime
  • 100 grame spanac
  • 30 grame ceapă verde
  • 30 grame parmezan
  • 15 ml (1 linguriță) ulei
  • Sucul de la un lime
  • Sare și piper
  • Opțional usturoi

Valoare nutrițională / porție (130 grame somon + 50 grame sos alb cu spanac):

  • Număr calorii: 346.9 kcal
  • Proteine: 32.7 grame
  • Lipide: 24.3 grame
  • Carbohidrați: 2.5 grame
  • Fibre: 0.8 grame

Mod de preparare:

  • Condimentează somonul cu sare și piper.
  • Gătește somonul la grill/tigaie timp de 5-6 minute pe ambele părți, fără să adaugi ulei.
  • Într-o tigaie adaugă 15 ml (1 linguriță) de ulei împreună cu ceapa și spanacul.
  • Adaugă smântâna de gătit împreună sucul de lime și parmezanul.
  • Gătește timp de încă 10 minute.
  • Servește împreuna cu o salată sau orez fiert cu legume.

O rețetă simplă și ușor de preparat!