Salată cu broccoli

19.10.2021

Din varietatea foarte largă de legume, broccoli merită o atenție deosebită, datorită tuturor beneficiilor sale nutritive prețioase (în ciuda faptului că este neacceptat de copiii de pretutindeni). De fapt, broccoli este cu adevărat important pentu sănătate, motiv pentru care consumul său s-a răspândit în întreaga lume de-a lungul timpului. Dar nu mulți dintre noi știm că broccoli își are originea în sudul Italiei și a fost considerat un aliment valoros de către italieni încă de la începutul Imperiului Roman.

În ultimii 30 de ani, broccoli a devenit popular la nivel mondial, consumul acestuia aproape triplându-se, datorită noilor metode de gătit și descoperirilor beneficiilor sale pentru sănătate, inclusiv proprietăților sale antioxidante care ajută la prevenirea anumitor forme de cancer.

Valoare nutrițională/porție

  • Calorii: 443 (473 cu stafide adăugate)
  • Proteine: 17 grame
  • Lipide: 19 grame
  • Carbohidrați: 55 grame
  • Fibre: 21 grame

Rețetă:

Pentru salata cu broccoli este nevoie de:

Ingrediente:

  • 150 grame broccoli, de preferat crud
  • 150 grame năut
  • 100 grame porumb
  • ½ avocado
  • Ceapă verde/roșie
  • Zeamă de lămâie
  • Oregano, sare și piper

  • Opțional: 1 lingură de stafide

  • Se amestecă într-un bol zeama de lămâie cu oregano și se adaugă bucheţelele de broccoli spălate şi tăiate în prealabil (nu trebuie fiert, nici preparat la aburi), năutul, porumbul, avocado, ceapa tocată mărunt şi restul ingredientelor.
  • Se amestecă salata şi se lasă la frigider cel puţin 1-2 ore.