Ce alimente consumăm când suntem la birou?

11.01.2021

Rutina zilnică, un program prea încărcat la serviciu, întoarcerea copiilor de la școală, alte activități prioritare își fac loc în viața noastră zilnică. Consumul de alimente sănătoase nu mai rămâne ca prioritate pe lista noastră.

Mulți dintre noi petrecem o perioadă lungă de timp la birou. 

Și cum facem totuși să găsim un echilibru între a avea timp să mâncăm sănătos la locul de muncă și a fi eficient? Modul în care mâncăm nu are numai un impact major asupra sănătății noastre ci și asupra productivității noastre. Totul constă în a avea puțin timp și puțină planificare

Vreau să vă împărtășesc câteva idei pentru a avea un stil de viață sănătos și energizat chiar și la birou.

1. Consumați întotdeauna micul dejun, înainte să plecați la locul de muncă, chiar dacă e ora 6 sau 7 și nu aveți timp să îl preparați, puteți să îl pregătiți cu o seară înainte sau să consumați cereale integrale cu iaurt sau fructe.

2. Serviți gustări sănătoase și la birou, un fruct este cel mai potrivit, deoarece conține fibre și zaharuri complexe care se descompun mai lent decât zaharurile simple. Fructele sunt de asemenea ușor de digerat.

Avem și alte opțiuni ca gustări sănătoae: shake-uri făcute acasă sau chiar nuci (migdale, fistic)

3. Hidratarea!! Consumul de apă pe parcursul zilei vă poate ajuta să rămâneți concentrat și poate reduce stresul și oboseala.

Pentru sațietate îndelungată se pot adăuga și semințe de chia în paharul cu apă pentru  un adaos de fibre.

4. Prânzul - dacă programul nu vă permite să mergeți la masă, să savurați masa principală, cel mai indicat este să aveți cu voi de acasă mâncare gata preparată.

Iată câteva exemple de preparate ușor de realizat acasă cu o seară înainte:

  • piept de pui cu legume;
  • salată de pui/ton, legume și ou;
  • orez brun cu legume;
  • paste integrale cu legume;
  • hummus sau orice alt preparat preferat

De altfel, suntem obișnuiți să consumăm zilnic cafea, mai ales la birou. Iată câteva dintre beneficiile cafelei ca să puteți avea motive să vă bucurați de cafeaua preferată.

Pe lângă faptul că reduce durerile musculare cauzate de sedentarism, cafeaua ne ține activi pe tot parcursul zilei. Conține antioxidanți, care reduc riscul de apariție a diabetului zaharat tip 2 și a bolilor de inimă, iar noile studiile au demonstrat faptul că atunci când consumăm o cantitate de cafea moderată zilnic, cafeaua nu deshidratează.